skaffa-kreditkort

Skaffa ett kreditkort

För att hitta ett komplett kreditkort som både erbjuder bonus på kortet samt låg ränta och som passar bra för användning i flera länder behöver man undersöka noga och jämföra olika kort som finns att välja på.

Förstå dina behov

Innan du endast börjar leta efter ett kreditkort med bonus så är det viktigt att förstå dina egna krav och behov. Du kanske är studerande och är i behov av en bra dator för studier?

Då finns det kreditkort som är speciellt anpassade för inköp i datorbutiker och där du kan betala med kreditkort räntefritt upptill 50 dagar.

Komplett Bank
komplett-kreditkort

Ett exempel på ett sådant kort är Komplett Mastercard från Komplett Bank som är utformat för att erbjuda bonus på inköp när kunder betalar med Komplett kreditkort på Komplett.se eller andra butiker och webbplatser.

Om låg ränta och lågt valutapåslag är dina främsta prioriteringar, fokusera istället på att hitta ett kreditkort med låg ränta och med villkor som gör det förmånligt att använda sitt kreditkort utomlands. Idag finns det de som erbjuder kreditkort utan valutapåslag helt och hållet.

Granska och jämför olika kreditkort

När du har en tydlig bild av vad du letar efter kan du börja granska och jämföra olika kreditkort som erbjuds av banker och finansiella institutioner. Använd sidor som jämförakreditkort.nu för att hitta information om olika kreditkort med cashback samt jämföra räntor och avgifter.

Det finns även jämförelsesidor som compricer.se där du kan jämföra kreditkort baserat på olika avgifter, såsom årsavgift, växlingsavgift, uttagsavgift samt jämföra kreditkort med återbäring i olika former som bonus på kortet samt cashback.

Bästa kreditkortet utomlands

När du letar efter ett kreditkort som fungerar utomlands är det viktigt att ta hänsyn till valutaväxlingsavgifterna. Dessa avgifter varierar mellan olika kortutgivare och kan påverka de totala kostnaderna för dina internationella transaktioner. Leta efter kreditkort som erbjuder låga eller inga valutaväxlingsavgifter för att minimera dina utgifter när du använder kortet utomlands.

Bank Norwegianbank-norwegian-kreditkort

När man väljer att använda sitt kreditkort utomlands är det viktigt att vara medveten om vissa faktorer som kan påverka både bekvämligheten och ekonomin i dina transaktioner.

Ett VISA kort från Bank Norwegian kan vara lämpligt att välja för resor eftersom det erbjuder en möjlighet att samla Norwegian poäng (CashPoints) och funktioner anpassade för att använda sitt Visa kort utomlands. Som t ex att kunna ta ut valuta utan uttagsavgift från Norwegian Bank när du använder en uttagsautomat utomlands.

CashPoints Norwegian

Bank Norwegian erbjuder ett VISA kort som är särskilt fördelaktigt för resenärer tack vare dess belöningsprogram (banknorwegian.se/reward) som låter dig samla CashPoints för resor. Genom att betala med Bank Norwegian kreditkortet så kan du tjäna Norwegian CashPoints på dina inköp, som sedan kan användas för att boka Norwegian flygbiljetter.

Betala med kort utomlands

När man väljer att betala med sitt kreditkort utomlands så är det viktigt att säkerställa att kortet är allmänt accepterat på internationell nivå. De mest populära kortnätverken, som Mastercard, Visa och American Express, accepteras i de flesta länder runt om i världen.

Se till att det kreditkort du väljer fungerar i de länder du planerar att besöka genom att kontrollera denna information på kortutgivarens webbplats eller genom att kontakta deras kundtjänst.

coop-poäng-i-kronor

Mastercard

Mastercard är ett globalt betalningsnätverk som samarbetar med en mängd olika banker och finansiella institutioner för att erbjuda kreditkort och betalkort för sina kunder. Det innebär att Mastercard arbetar tillsammans med företag som  t ex Coop och Preem för att erbjuda skräddarsydda kortlösningar som passar deras kunders behov och krav.

Coop Mastercardcoop-kreditkort

Coop, en välkänd detaljhandelskedja i Sverige, erbjuder ett Mastercard kreditkort som är anpassat för att ge förmåner och värdecheckar för Coops kunder.

Poängshop Coop

Med Coop Mastercard kan kunderna dra nytta av förmåner såsom bonuspoäng på inköp gjorda hos Coop och deras samarbetspartners. Bonuspoängen kan sedan omvandlas till värdecheckar för framtida inköp på Poängshop Coop. Coop Mastercard kan också inkludera förmåner som reseförsäkring och ingen valutaväxlingsavgift vid köp utomlands.

Preem Mastercardpreem-mastercard

Preem, en ledande bensinstationskedja i Sverige, erbjuder också ett Mastercard kreditkort för sina kunder. Preem Mastercard är utformat för att ge kortinnehavare bonuscheckar samt drivmedelsrabatt och specialerbjudanden på Preems bensinstationer.

Detta kan innebära rabatter på drivmedel, bonuspoäng på inköp och andra förmåner som är skräddarsydda för att passa Preems kunder. Dessutom kan Preem Mastercard inkludera försäkringar och andra förmåner som är vanliga för Mastercard kreditkort.

tankning-kreditkort

Både Coop Mastercard och Preem Mastercard är utformade för att erbjuda specifika fördelar för kunderna hos dessa företag. Korten kan erbjuda en kombination av drivmedelsrabatt och förmåner som är kopplade till företagets tjänster och produkter, samt förmåner som är generellt associerade med Mastercard kreditkort, såsom global acceptans och säkerhetsteknik.

poängshop-coop

Det är viktigt att jämföra olika Mastercard alternativ från olika kortutgivare för att hitta det kort som bäst passar dina behov och krav. Vill du ha ett matkort för att spara pengar på mat samt tjäna Coop poäng och ett bensinkort när du tankar din bil på Preem för att få rabatt på drivmedel?

Då kan just deras Mastercard kreditkort vara bästa matkortet eller bästa bensinkortet för dig, eftersom dem erbjuder dig som kund möjligheten att samla bonuspoäng på inköp samt specialerbjudanden som är skräddarsydda för att passa dina inköpsvanor hos både mataffärer och bensinbolag.